Vesti
Politika
Vučić: Sve oko Kosova biće bolno za Srbiju
27.11.2012. 20:00
Izvor: S Media
Vučić: Sve oko Kosova biće bolno za Srbiju
Sve što se bude dešavalo po pitanju Kosova biće bolno za Srbiju, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sve što se bude dešavalo po pitanju Kosova biti bolno za Srbiju i najavio da će niz diplomatskih sastanaka koji slede u naredne dve nedelje odrediti razvoj dogadjaja.
Nakon sastanka sa italijanskim ministrom odbrane Djampaolom di Paolom u Palati Srbija, Vučić je izjavio da će uskoro biti sastanak sa Srbima sa severa Kosova i onima koji žive južno od Ibra da bi se razmotrila mogućnost da se ispune sve obaveze koje je prethodna Vlada preuzela, a da se u isto vreme sačuvaju nacionalni interesi i nastavi proces evropskih integracija.
Vučić je rekao da je Srbija veoma zabrinuta zbog mogućeg razvoja dogadjaja po izricanju presude Ramušu Haradinaju u četvrtak u Hagu i prilikom obeležavanja albanskog Dana zastave koje je u toku, zbog čega će učiniti sve da ti dogadjaji prodju mirno i u demokratskim okvirima.
Vučić je istakao da je potrebno da i druga strana uloži isti takav napor.