Vesti
Politika
Rogozin se sastao sa Vučićem
28.11.2012. 12:00
Izvor: b92
Rogozin se sastao sa Vučićem
Beograd -- Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin sastao se danas sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.
Rogozinu je ispred Palate "Srbija" priređen svečani doček.
Rogozin će se kasnije danas sastati i s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Ivicom Dačićem. Predviđen je i susret ruskog zvaničnika sa predsednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem.
Vučić i Rogozin prethodno su se sastali u avgustu u Moskvi, kada su razgovarali o jačanju bilateralne saradnje u oblasti odbrane, unapređenju odbrambene industrije, modernizaciji Vojske Srbije, kao i o potencijalnim zajedničkim proizvodnim poduhvatima i izlasku na treća tržišta.
Urednik Komersanta Genadij Sisojev izjavio je za B92 da je motiv današnje posete Rogozina isključivo ekonomski i da ne očekuje da će on u Beograd doneti bilo kakve političke poruke. Inače, Rogozinova poseta Beogradu je uzvratna poseta, na Vučićevu posetu Moskvi iz avgusta ove godine.
Podsetimo, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker sastao se juče u Beogradu sa najvišim zvaničnicima Srbije.