Vesti
Politika
Đelić: Nedopustivo da se ne dopusti DS da govori o korupciji
30.11.2012. 12:00
Izvor: Blic
Đelić: Nedopustivo da se ne dopusti DS da govori o korupciji
Poslanik Demokratske stranke Božidar Đelić ocenio je večeras da je nedopustivo to što je potpredsednica parlamenta Vesna Kovač onemogućila poslanicima DS da govore na sednici parlamenta o sumnjama na korupciju u beogradskoj opštini Zvezdara.
Đelić je objasnio da su demokrate napustile sednicu parlamenta, kada su članovi vlade odgovarali na poslanička pitanja, pošto je potpredsednica parlamenta iz redova URS-a oduzela reč njihovom poslaniku Janku Radakoviću, koji je "predočio dokaze o osnovonoj sumnji da je izvršeno krivično delo u kupovini odbornika u opštini Zvezdara".
- Nećemo ovaj slučaj plasirati u medijima, već ćemo ići kroz institucije pravosudnog sistema, ali nedospustivo je da potpredsednica parlamenta onemogućava poslanicma DS da govore o osnovanim sumnjama na korupciju u redovima SNS, koji pokušavaju da prekroje izbornu volju građana Zvezdare, a možda sutra i Beograda - rekao je Đelić novinarima u parlamentu.
Poslanici DS napustili su sednicu kada je Kovač oduzela reč Radakoviću, posle upozorenja da ne može potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću da replicira, već može samo da mu postavi dodatno pitanje.
Radaković je sa Vučićem polemisao o borbi protiv korupcije, rekavši da i za neke članove SNS na lokalnom nivou za to postoje dokazi
Vučić je ponovio da borba protiv korupcije nije selektivna i da će svako odgovarati, ukoliko se za to dostave dokazi.