Vesti
Politika
Đilas: Nema kompromisa oko Beograda
02.12.2012. 14:00
Izvor: b92
Đilas: Nema kompromisa oko Beograda
Beograd -- Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da neće praviti kompromise oko Beograda i izrazio uverenje da će DS povratiti poverenje građana.
"Mislim da ćemo, pokazujući ono što smo uradili u Beogradu, Vojvodini i u mnogim drugim mestima - brigu za ljude i jasna rešenja kako da izađemo iz ovog 'tunela' u kome smo, opet dobiti poverenje građana", rekao je Đilas za "Politiku".
Govoreći o vlasti u Beogradu, Đilas je kazao da poštuje predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića jer se povukao iz gradskog parlamenta i time, kako je kazao, "jasno poručio da neće kroz razne kombinatorike pokušati da postane gradonačelnik".
"Da li će se neko drugi kroz neku političku matematiku, kombinatoriku, usuditi da menja volju Beograđana ne znam. Ali znam da će se i te kako potruditi da i mene i ljude oko mene prikažu kriminalcima, lopovima, milijarderima. To je cena koju morate da platite, ali ja kompromise oko Beograda praviti neću, bez obzira na to šta ko pričao i kakvi se tekstovi pojavljivali u novinama", rekao je Đilas.
Đilas, koji je 25. novembra izabran za novog predsednika DS, kaže da ta stranka mora da bude vodeća snaga u Srbiji.
Upitan kojeg bi od bivših ministara uzeo u svoju vladu, Đilas je naveo da je svoj posao dobro obavljala bivša ministarka pravde Snežana Malović, kao i da je njen doprinos državi mnogo veći od grešaka koje je imala.
Govoreći o odnosu s Vukom Jeremićem, Đilas je ocenio da je njegova ideja o organizovanju javne debate u Generalnoj skupštine UN opravdana i logična, ali je naveo da za način vođenja spoljne politike Srbije u prethodnom periodu smatra odgovornim i Jeremića.