Vesti
Politika
Vučić ove nedelje u Americi
03.12.2012. 12:00
Izvor: Blic
Vučić ove nedelje u Americi
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić boraviće ove nedelje u Sjedinjenim Američkim Državama gde će najpre u Njujorku učestvovati na sednici Saveta bezbednosti UN o radu Haškog tribunala.
Kasnije tokom nedelje biće u službenoj poseti Vašingtonu, u kome će imati niz susreta na visokom nivou u Pentagonu i Stejt departmentu.
Vučić će se tokom posete američkoj prestonici 7. decembra sastati sa američkim sekretarom za odbranu Leonom Panetom, što će biti prvi sastanak ovog najvišeg zvaničnika Pentagona sa nekim od srpskih funkcionera, a predviđen je i susret sa sefom Biroa Nacionalne garde Frenkom Grasom.
Vučić će tokom boravka u Vašingtonu, dan ranije, održati i predavanje u Kongresu SAD na temu Srbija i evrointegracije , što je organizovano u saradnji ambasada Srbije i Kipra, koji sada predsedava EU.
Takođe, Vučić će imati i susrete u Stejt departmentu, a poslednjeg dana boravka, 8. decembra, boraviće u Ohaju, gde će obići Nacionalnu gardu te američke savezne države.