Vesti
Politika
Dežer: EU zadovoljna, sada sprovođenje i novi sporazumi
05.12.2012. 20:00
Izvor: Blic
Dežer: EU zadovoljna, sada sprovođenje i novi sporazumi
Evropska unija zadovoljna je trećom rundom dijaloga u Briselu i očekuje sprovodjenje postignutih dogovora, ali i da Beograd i Priština "narednih nedelja i meseci" postignu još sporazuma, izjavio je šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer.
Osvrćući se na sinoćnji briselski susret premijera Srbije Ivice Dačića, kosovskog premijera Hašima Tačija i šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton, Dežer je novinarima u Beogradu rekao da je "postignuto dosta dogovora, ali treba videti kako će ti dogovori biti sprovedeni u praksi, jer od toga zavisi napredak Srbije u EU".
"Eštonova će podneti izveštaj ministrima spoljnih poslova zemalja EU i oni će doneti odluku o sledećem koraku u procesu evrointegracija Srbije... Ovo je ohrabrujući signal. Narednih nedelja i meseci očekujemo još sporazuma", kazao je Dežer.
On je podsetio da je "jedna stvar postizanje dogovora, a druga njihovo sprovođenje koje će takodje biti procenjivano".
Dežer je, zajedno sa ministarkom sporta Alisom Marić, danas prisustvovao dodeli nagrada za najbolje omladinske volonterske projekte i projekte koji promovišu vrednosti EU, povodom Medjunarodnog dana volontera.