Vesti
Politika
Pašće smene zbog zatrpanih puteva
11.12.2012. 20:00
Izvor: Mondo
Pašće smene zbog zatrpanih puteva
Premijer Ivica Dačić ljut je što nadležni u Srbiji danima ne uspevaju da očiste sneg. "Ako sam ja mogao da se sretnem s Tačijem, možete i vi da očistite sneg", izjavio Dačić. I ministar saobraćaja će biti smenjen ako ne radi svoj posao.
Premijer Srbije je u Kostolcu, a tokom puta od Beograda do Kostolca se uverio da putevi po Srbiji, kako kaže, "ništa nisu očišćeni".
"Ne mogu građani biti žrtve nečijeg nemara, Srbija mora da ima struje i gasa, a putevi moraju da se čiste. Pa nismo mi u Sibiru", rekao je Dačić, a prenosi B92.
On je kritikovao nadležne da nisu na vreme reagovali kada je sneg počeo da pada u Srbiji.
"Odluke moraju da se donose brzo. Kad sam ja mogao sa Tačijem da se sretnem i donesemo odluku, ovo sve ostalo je mnogo manje bolno. I zato svi koji ne budu na vreme reagovali i donosili prave odluke, biće smenjeni", poručio je Dačić iz Kostolca.
Premijer je rekao da će, ako ne radi svoj posao biti smenjen i ministar saobraćaja.
Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić izvinio se danas građanima zbog problema u saobraćaju prethodnih dana i saopštio da su danas svi glavni putni pravci prohodni.
Izvinjenje je danas upućeno i Beograđanima - gradonačelnik Dragan Đilas izvinio se zbog manjeg broja vozila GSP-a na ulicama tokom jučerašnjeg dana.