Vesti
Politika
URS: Pajtić traži krivce za svoje neuspehe
14.12.2012. 20:00
Izvor: Blic
URS: Pajtić traži krivce za svoje neuspehe
Član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Slobodan Maraš optužio je danas predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića da za svoje neuspehe krivce pokušava da nađe u republičkoj vladi.
"Osnovni projekti pokrajinske vlade, poput Razvojne banke Vojvodine, te Fonda za kapitalna ulaganja, propali su. Razlog je što su to bili politički, a ne razvojni projekti. Pokušaj da se krivac nađe u novoj republičkoj vladi je propao", navodi se u pisanoj izjavi Maraša koja je dostavljena agenciji Beta.
Funkcioner URS je dodao da je isto tako "propalo Pajtićevo obećanje od pre četiri godine da će pokrajinska vlada napraviti autoput od Novog Sada do Rume sve sa tunelom kroz Frušku Goru".
"Najnoviji dogadjaji, poput zahteva za gašenje Razvojne banke Vojvodine, a osnivanje novog fonda, dokaz su da će Bojan Pajtić uraditi sve da svoj neuspeh pripiše drugome ili da ga predstavi kao svoj uspeh. Pajtiću i (predsedniku vojvođanskog DS Dušanu) Elezoviću je stvaranje paralelne realnosti važnije nego prava realnost", naveo je Maraš.
Prema njegovim rečima, Pajtić je juče izneo neistinu da je vojvođanski budžet kompletiran zahvaljujući njegovoj "borbi".
"To je vrhunac cinizma prema gradjanima Vojvodine. Netačno je da će vojvođanski budžet biti dopunjen sa 12 milijardi nakon Pajtićevih intervencija i lažne borbe. Vojvodina dobija ono što joj sleduje i (ministar finansija i privrede) Mladjan Dinkić je pokazao da drži reč", naveo je Maraš.
Pajtić je, dodao je, "propustio da prizna i da će prvi put od 2007. godine, zahvaljujući Vladi Srbije i Ministarstvu finansija i privrede, Vojvodina dobiti Ustavom zagarantovana sredstva".
"Istina je i da su ta sredstva već predvidjena republičkim budžetom, i da će se realizovati projekat autoputa do Rume. Republika Srbija daje garanciju Kineskoj banci za ovaj projekat. Dakle, autoput nije ni dogovorio, niti će ga graditi Bojan Pajtić, već to čine Vlada Srbije i Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave", naveo je Maraš.
Funkcioner URS je kazao da treba odgovoriti i na pitanje ko je kriv što se Vojvodina vodi kao nerazvijeni region i prvi put u istoriji ima niži bruto društveni proizvod od pepubličkog proseka.
"Jasno je: republička vlada i Ministarstvo finansija za to nisu krivi, jer su njihove namere prema Vojvodini iskrene i čestite. Da li je kriv Bojan Pajtić ili neko treći, neka prepoznaju gradjani. Oni su najbolji sudija. Samo neka otvore oči i pogledaju kako žive", naveo je Maraš.