Vesti
Politika
Ilić: Tražimo maksimum za Kosovo
18.12.2012. 12:00
Izvor: b92
Ilić: Tražimo maksimum za Kosovo
Beograd -- Ministar građevinarstva u Vladi Srbije Velimir Ilić izjavio je jutros da državni vrh radi na tome da se u rešavanju kosovskog pitanja izvuče maksimum.
Ilić kaže da je cilj da platforma koja se priprema bude primenljiva i u skladu sa srpskim Ustavom.
Gostujući na Radio-televiziji Srbije Ilić nije precizirao o kojim rešenjima i predlozima za Kosovo je konkretno reč.
"Još se o tome razgovara i pregovara. Dogovor je bio i sa ambasadama i sa nekim veoma važnim državnicima širom sveta, da se obave konsultacije", odgovorio je Ilić na pitanje da li je "maksimum koji Srbija može da izvuče" poseban status za sever Kosova.
Ministar je istakao da nije cilj usvajanje bilo kakve platforme, koja će biti mrtvo slovo na papiru, već da taj dokument bude primenljiv.
"Želimo da usvojimo platformu koja će imati neku primenljivost i da bude u skladu sa Ustavom, bez obzira što je Ustav sada zakomplikovao neke stvari koje se sada pregovaraju", kazao je Ilić.
On je napomenuo da na planu za Kosovo radi celokupan državnih vrh, predsednik države i vlada i da se teži najboljem mogućem rešenju.
"Svi su razgovarali i pregovarali prethodnih godina i svi su nas doveli u neki tesnac iz kojeg se ne može tek tako izaći" kazao je Ilić.