Vesti
Politika
Đilas: Platforma je populistička i nerealna
20.12.2012. 20:00
Izvor: Blic
Đilas: Platforma je populistička i nerealna
Platforma za Kosovo predsednika Srbije Tomislava Nikolića za lidera Demokratske stranke Dragana Đilasa je " na prvo čitanje populistička i nerealna".
Đilas koji je juče sa nikolićem razgovarao tekstu platforme za kosovoo, rekao je da je taj dokument sadrži i predlog za prekidanje tehničkog dijaloga sa Evropskom unijom što bi Srbiju samo dodatno udaljilo od evrointegracija.
- Kada je reč o pravima Srba na Kosovu i Metohiji, mislim da danas u Srbiji ima malo ljudi da ono što piše u ovom dokumentu nije dobro i prihvatljivo za Srbiju. Problem je samo u tome što ne verujem da su navedene stvari realne - kaže Đilas.
Na osnovu dokumenta koji mu je dostavio predsednik Nikolić, kao i na osnovu aktivnosti Vlade Srbije u pogledu dijaloga Beograda sa Prištinom, dogovora o carinama i uspostavljanju oficira za vezu, Đilas je zaključio da u Srbiji danas postoje dve kosovske politike.
- Jedna politika je predsednika Srbije a druga Vlade Srbije. Zato pozivam Vladu da se izjasni o ovom dokumentu i da kaže da li je to platforma koja će da ide na usvajanje u Skupštinu Srbije - kaže lider DS-a.
Đilas je rekao da je stav DS-a da je važno zaštititi Srbe na Kosovu i Metohiji, sprečiti bilo kakvu mogućnost potencijalnog novog egzodusa ali i nastaviti putem evrointegracija.