Vesti
Politika
Dačić: Tragamo za rešenjem problema
22.12.2012. 14:00
Izvor: b92
Dačić: Tragamo za rešenjem problema
Beograd -- Traga se za rešenjem kosovskog problema koje će biti privremeno zbog nerešenog statusa Pokrajine, a do koga se može doći isključivo dijalogom, kaže Ivica Dačić.
Dačić je na sednici Glavnog odbra SPS rekao da je platforma za Kosovo i Metohiju prvi dokument koji je predsednik Srbije izložio predstavnicima međunarodne zajednice.
"To je naš pogled na rešavanje tog problema i dosta je bilo politike da je Kosovo Srbija, a u realnom životu je Kosovo sve dalje od Srbije", rekao je lider SPS-a.
Dačić je naglasio da je prioritet briga o Srbima koji žive na Kosovu i da je licemerno da socijaliste optužuju za Kosovo oni koji su za vreme bombardovanja pobegli iz zemlje kada je vođen rat i oni koji školuju decu u zemljama EU, a sada SPS kritikuju za politiku koju vodi.
"Ako je to tako vratite se svi, pa da živimo izolovano", rekao je Dačić.
"SPS je ratovao za Kosovo, a optužuju nas oni koji su 13 godina iz dana u dan predavali to Kosovo i nisu uspeli da sačuvaju ono što mi jesmo, a u njihovo vreme izgrađeni su mnogi faktori subjektiviteta Kosova. Mora se spasti ono što se spasti može", naglasio je Dačić.
Dačić je naglasio da oni koji su napadali nekadašnjeg lidera SPS-a Slobodana Miloševića " zbog ratova i zločina", sada napadaju ovaj SPS kao da je napustio tu politiku.
"Ako je to tako zašto ste ga onda izručili Haškom tribunalu, a kad smo već kod toga to je bilo neustavno, jer tada nije postojao Zakon o saradnji sa Hagom" , rekao je Dačić.