Vesti
Politika
Borko Stefanović novi šef poslanika DS
24.12.2012. 20:00
Izvor: Mondo
Borko Stefanović novi šef poslanika DS
Šef poslaničke grupe DS Dragoljub Mićunović podneo ostavku na tu funkciju, jer je, kako je objasnio, tu ulogu i prihvatio u ograničenom vremenu. Njegov naslednik biće Borko Stefanović.
Stefanović je novinarima u Skupštini rekao da je na predlog Predsedništva stranke, predsednika Dragana Ðilasa i pre svega poslanika DS izabran za novog šefa poslaničke grupe te stranke u parlamentu.
"Danas sam izabran na odgovornu i tešku, ali i izazovnu dužnost šefa poslaničke grupe DS. Meni je to velika čast i privilegija", rekao je Stefanović novinarima u parlamentu.
Nastojaću da učinim da naš klub i naša politika bude još vidljivija, još više dostupna građanima, da bude u pravcu poboljšanja života svih naših ljudi i da poslanički klub deluje još jedinstvenije", rekao je on.
Stefanović je saopštio da će njegov zamenik biti Janko Veselinović.
Dragoljub Mićunović je, pošto je obznanio da se povlači s te funkcije, kazao da će se u narednom periodu posvetiti izradi programskih dokumenata, da će voditi Politički savet DS i biti aktivan u republičkom parlamentu.
"Znate da sam preuzeo ulogu šefa poslanika DS u ograničenom roku, mislio sam da će to biti dva meseca, a ispalo je skoro pola godine. Dogovorio sam se da danas podnesem ostavku na to mesto i da se u što kraćem roku glasanjem izabere novi šef poslanika", rekao je Mićunović novinarima u Skupštini Srbije.