Vesti
Politika
Miškovićev advokat: Slučaj "Delta" nije zajednički zločinački poduhvat
28.12.2012. 20:00
Izvor: Blic
Miškovićev advokat: Slučaj "Delta" nije zajednički zločinački poduhvat
U tužilaštvu za organizovani kriminal danas su ispitana tri svedoka jedan iz proceniteljskog preduzeća "konzit" i dvoje iz brokerske kuće "Emisija broker" u istrazi protiv Miroslava Miškovića, vlasnika "Delta Holdinga", njegovog sina Marka, Mila Đuraškovića, vlasnika "Nibens grupe" i još sedam osumljičenih za izvlačenje oko 30 miliona evra iz putarskih preduzeća.
Advokat Krsto Bobot, branilac Mila Đuraškovića, rekao je za "Blic" je da su ispitani svedoci govorili da je poslovanje bilo zakonitu, kao i da nisu doveli u pitanje odbranu njegovog klijenta.
- Oni su se praktično izjasnili o redovnom poslovanju i tome da su sve poslovanje obavljali u skladu sa propisima i na način koji je zakonski dozvoljen - rekao je Bobot i dodaokao i da su iznosili već poznate činjenice iz dokumentacije.
Branilac Miroslava Miškovića advokat Zdenko Tomanović izjavio je da do sada nijedan ispitani svedok nije doveo u pitanje tezu odbrane o pravnoj dozvoljenosti "Finansijskog investiranja".
- Ta logika komandne odgovornosti i zajedničkog zločinačkog poduhvata kada je u pitanju krivično delo zloupotrebe službenog položaja nije primenjiva u krivičnom zakonodavstvu Srbije. Svako mora da odgovara za svoje radnje - rekao je Tomanović novinarima ispred Specijalnog suda u Beogradu.
Prošlog petka saslušano je prvih četvoro svedoka - pravnih zastupnika iz "Mera Investment", preduzeća čiji je vlasnik Marko Mišković, sin vlasnika "Delta holdinga".
Pritvor je određen obojici Miškovića, Đuraškoviću i još četvorici njihovih saradnika, dok se troje osumljičenih brani sa slobode.