Vesti
Politika
DSS: Zbog "Kosova u UN" hitna ostavka Dačića
15.01.2013. 20:00
Izvor: Mondo
DSS: Zbog "Kosova u UN" hitna ostavka Dačića
Demokratska stranka Srbije zatražila je danas da premijer Ivica Dačić podnese ostavku na tu funkciju zbog izjave da je spreman da razgovara o prijemu Kosova u UN.
Na internet strani DSS ocenjuje se da je Dačić tom izjavom "sam sebi oduzeo svako pravo da vodi Srbiju".
"Izjava predsednika Vlade Ivice Dačiha da je spreman da razgovara o prijemu Kosova u UN predstavlja potpuni sunovrat i otvorenu antidržavnu politiku", navodi Demokratska stranka Srbije.
Kako se dodaje, DSS će se na najodlučniji način suprostaviti Dačićevoj "nameri da uvede Kosovo u UN".
"To je vrhunac kapitulanske politike koju vodi Dačić. Niko do sad nije u ime Srbije dao ovakvu izjavu. Dačić je ovom izjavom sam sebi oduzeo svako pravo da vodi Srbiju. Zbog toga Dačić mora odmah da podnese ostavku na mesto premijera", navodi se na sajtu DSS.
Ivica Dačić je danas, povodom stava kosovskog premijera Hašima Tačija da je cilj dijaloga sa Beogradom da Kosovo postane članica UN, rekao da je Srbija spremna za sveobuhvatan dogovor, ali da kompromis mora da zadovolji obe strane.
"Ako se dogovorimo, sve može. Mi ne bežimo od toga i tražimo sveobuhvatan dogovor, ali da bi on to dobio mora nešto i da da. Taj kompromis mora da zadovolji obe strane", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.