Vesti
Društvo i ekonomija
Počeo prijem zahteva za subvencionisane stambene kredite
17.01.2013. 20:00
Izvor: Blic
Počeo prijem zahteva za subvencionisane stambene kredite
Sosijete ženeral banka Srbija obavestila je danas da je počela sa prijemom zahteva za stambene kredite iz novog programa subvencija Vlade Srbije.
Krediti se odobravaju u iznosu od 10 do 100 hiljada evra, uz minimalno učešće klijenta od 10 i učešće države od 10 odsto, uz kamatnu stopu od šestomesečni euribor plus 4,25 do šestomesečni euribor plus 4,45 odsto.
Rok otplate je od 120 do 360 meseci. Rok otplate uključuje i mogućnost dobijanja grejs perioda od 12 meseci, tokom kog klijent plaća samo kamatu, što olakšava građanima otplatu zaduženja do završetka objekta, ukoliko je reč o nekretnini u izgradnji, ili tokom otpremanja kupljene nekretnine.
Član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke Srbija Miroslav Rebić izjavio je da je ova banka na tržištu subvencionisanih stambenih kredita bila je uključena u sve dosadašnje programe Vlade i da od 2008. godine, država subvencioniše kredite za kupovinu novih i nekretnina u izgradnji, što važi i za ovaj, novi program.
Pravo na ovaj tip zajma imaju građani čija mesečna primanja ne prelaze iznos od 150 hiljada dinara, što važi i za supružnike podnosioca zahteva, a u trenutku otplate poslednje rate klijent može imati najviše 70 godina.