Vesti
Društvo i ekonomija
Tatjana Babić direktorka Agencije za borbu protiv korupcije
21.01.2013. 20:00
Izvor: Blic
Tatjana Babić direktorka Agencije za borbu protiv korupcije
Odbor Agencije za borbu protiv korupcije danas je jednoglasno izabrao dosadašnjeg vršioca dužnosti Tatjanu Babić za direktora Agencije.
- Suštinski je značajno da Agencija dobije mesto koje joj pripada kao instituciji koja se suštinski bori protiv korupcije i da se na taj način pozicionira u javnosti - rekla je Tatjana Babić na konferenciji za novinare u Agenciji.
Tatjana Babić je istakla da će prioriteti biti izbor zamenika direktora Agencije i internog revizora, kao i nastavak rada na izmenama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i izrada nove Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije.
Direktorka Agencije je navela da je rad na izmenama zakona pri kraju i najavila da će početkom februara predložiti izmene zakona, koje bi trebalo da otklone manjkavosti važećeg zakona.
- Pokušaćemo da izdejstvujemo povećanja ovlašćenja Agencije, koja do sada nije imala pravo neposrednog uvida u dokumentaciju drugih državnih organa, a ostale izmene tiču se stručnih stvari - rekla je Tatjana Babić.
Istakla je da je veoma značajno pitanje i broj od 23.000 funcionera koje Agencija kontroliše i najavila da će se razgovarati o eventualnom smanjenju tog broja
Prethodna direktorka Agencije Zorana Marković smenjena je 9. novembra 2012. godine, a za vršioca dužnosti postavljena Tatjana Babić. Odbor Agencije za borbu protiv korupcije raspisao je 20. novembra javni konkurs za direktora te institucije.