Vesti
Politika
Đelić: Politika nije spektakl
23.01.2013. 12:00
Izvor: b92
Đelić: Politika nije spektakl
Beograd -- Demokratska stranka je specijalnog kova i neće biti zastrašena napadima, menjamo se i dokazaćemo da smo prepoznali greške iz prošlosti, kaže Božidar Đelić.
"Intenzivno komuniciramo sa članovima, posebno sa onima koji u maju nisu izašli na izbore. Pravimo kadrovske promene, spremamo nove odgovore", rekao je Đelić.
Funkcioner DS je u "Kažiprstu" B92 rekao i da demokratija u Srbiji srlja u haos i da se postavlja pitanje da li je za neke politika spektakl i da se samo eksploatiše želja građana da se sprovode zakoni.
"Nosili smo barjak demokratije i puta ka EU u mnogo težim uslovima. Nećemo dozvoliti gašenje svetla, pretnje novinarima, primoravanje ljudi da šapuću. Nikakve pretnje, urlanja, napadi preko tabloida neće uplašiti DS", rekao je Đelić rekavši da on i njegova porodica dobijaju pretnje.
Na pitanje da li se slaže sa pohvalama predsednika stranke Dragana Đilasa na račun energije Aleksandra Vučića, Đelić je iskoristio metaforu.
"Energija može da proizvede mnogo vatre, ali može i da se iskoristi da pokrene jedan sistem", rekao je Đelić.
On je rekao da je dobar primer to što su demokrate postavile pitanja oko aranžmana sa UAE, iako nisu protiv njega.
"Pitanje davanja zemljišta strancima je osetljivo, Mađarska je to nedavno i zabranila. Zato smo formirali stručnu grupu kako bi se videlo da li je sve u skladu sa zakonom. A onda je krenula priča o tri bezimena biznismena koji sve to koče. To me podseća na priču o izbornoj krađi, na priču o prisluškivanjima, to su ozbiljne stvari, a šta je sada sa time? Da li je politika spektakl? Da li se sada samo eksploatiše želja građan da se sprovode zakoni? Ili je to možda pokušaj da se disciplinuje opozicija, a sutra možda i celo društvo?", rekao je Đelić.