Vesti
Politika
Gojković: Nema nikakvog dogovora o ulasku SPO-a u vladu
25.01.2013. 20:00
Izvor: Blic
Gojković: Nema nikakvog dogovora o ulasku SPO-a u vladu
Nije postignut nikakav dogovor Srpskog pokreta obnove (SPO) i vladajućih stranaka o ulasku SPO u vladu, ali ta stranka će i dalje biti konstruktivna opozicija, odnosno podržavati dobre vladine predloge, a oštro kritikovati loše, izjavio je danas potpredsednik SPO Žika Gojković.
"Jedan sam od ljudi koji je bio najveći zagovornik saradnje sa SNS na pokrajinskom nivou i to sam pokazao kada je u našoj stranci bilo nedoumica, ali odgovorno tvrdim da nikakvih dogovra sa SNS o ulasku SPO u vladu nema", rekao je Gojković Tanjugu.
Pojedini mediji objavili su da je SPO postigao dogovor sa članovima vladajuće koalicije da, posle usvajanja Rezolucije o Kosovu, ubuduće u parlamentu podržava sve važne odluke vlade.
Gojković je rekao da ne može da veruje da se potezi SPO, koji se, kako je naveo, ponaša kao konstruktivna opozicija, tumače kao želja da se sačuva "neki milimetar vlasti i da bude deo vlasti".
"Nikada ne bih bio u takvom SPO-u i siguran sam da je ovo pravi način kako se radi za gradjane i državu, ali, nažalost, postoji zamena teza i dolazimo do toga da je SPO stranka koja isključivi želi da sačuva svoj interes", rekao je Gojković.
Na pitanje da li su tačna pisanja medija da je deo tog dogovra i da se odloži nedavno doneta odluka o smeni Danice Drašković iz Upravnog odbora NIS-a, Gojković je odgovorio da je očigledno da postoji potreba da se što više nanese šteta SPO-u.
On je upitao i da li je moguće da se toliko prašine diže oko jednog upravnog odbora preduzeća čiji država nije većinski vlasnik i u kome su primanja oko 30.000 dinara.
"Očigledno je da, iako smo mala stranka, nekima još kako smetamo i bodemo oči, ali ćemo da im bodemo oči i dalje, jer ćemo se boriti za naš program i dalje ćemo ono što je dobro podržavati, a kritikovati ono što je loše", rekao je funkcioner SPO.
Komentarišući pisanja da je deo navodnog dogovora i podrška odbornika SPO-a gradskoj vlasti u Novom Sadu, koju čine SNS i SPS, Gojković je podsetio da je ta stranka i ranije govorila da nije zadovoljna saradnjom sa DS.
"Kroz razne malverzacija i hapšenja može se videti zašto je SPO okrenuo ledja DS. Želeli smo da promenimo nešto i da gradimo nešto sa ljudima koji malo drugačije gledaju politiku i zato smo u Vojvodini počeli da gradimo dobar odnos sa SNS, ali to nema nikakve veze sa republičkom vladom", rekao je Gojković.
"Ta naša pokrajinska saradnja sa SNS je dovela do toga da Danica Drašković bude sačuvana ka član Upravnog odbora i da ima primanje 30.000 dinara, to je toliko smešno i naivno", rekao je Gojković i dodao da je očigledno da postoji potreba da se što više nanese šteta SPO-u.