Vesti
Politika
Eštonova organizuje susret Nikolić-Jahjaga?
28.01.2013. 20:00
Izvor: RTS
Eštonova organizuje susret Nikolić-Jahjaga?
Ketrin Ešton radi na organizaciji prvog susreta predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa kosovskom predsednicom Atifete Jahjagom koji će početkom februara biti održan u Briselu, saznaje Tanjug iz izvora u Evropskoj komisiji. Iz kabinet predsednika Srbije poručuju da je Tomislav Nikolić spreman za sastanak.
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton radi na organizaciji prvog susreta predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa kosovskom predsednicom Atifete Jahjagom koji će početkom februara biti održan u Briselu, saznaje Tanjug iz izvora u Evropskoj komisiji.
"Cilj je da se ostvarivanjem kontakta na predsedničkom nivou učvrsti i intenzivira dijalog koji se trenutno vodi između dva premijera i na nivou eksperata", rekao je Tanjugu funkcioner Komisije koji je insistirao na anonimnosti.
U kabinetu predsednika Srbije su za Tanjug potvrdili da je Nikolić spreman za taj susret, koji su, kako su podsetili, već više puta inicirali.
"Svakako ćemo prisustvovati tom sastanku. Mi smo zainteresovani da se svi problemi rešavaju kompromisom i drago nam je što za takav stav imamo podršku međunarodne zajednice", rečeno je u kabinetu predsednika.
Tačan datum sastanka još nije obelodanjen i o tome ne žele da spekulišu ni u Briselu, ni u Beogradu, ni u Prištini, ali je izvor Tanjuga iz Evropske komisije, ne precizirajući teme ni dnevni red tog sastanka, rekao da će on biti održan početkom sledećeg meseca u sedištu evropske administracije.
Portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančič nije htela ni da potvrdi ni da demantuje ovu informaciju.
"Sve što mogu da kažem je da su sve inicijative koje doprinose normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine za nas dobrodošle i spremni smo da ih podržimo", rekla je Kocijančič.