Vesti
Politika
Đilas: Reforma stranke nije revanšizam
29.01.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Đilas: Reforma stranke nije revanšizam
Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas predstavio je danas svoje viđenje budućeg rada i programa DS.
On je u otvorenom pismu objavljenom na sajtu stranke predstavio 15 konkretnih mera i pet ključnih reformi, poručivši da reforma stranke nije pitanje ličnih odnosa.
Đilas je istakao da DS nikada nije bežala od odgovornosti, "pa to ne sme da čini ni danas", istakavši da je "istina da nije grešila stranka, nego ljudi koji su loše sprovodili njenu politiku".
"Zato reforma stranke nije pitanje ličnih odnos - kada bismo na to pristali, to bi značilo da svu krivicu prihvatamo na sebe i da oslobađamo od svake odgovornosti one koji danas vladaju, a koji su na tu vlast došli zato što smo ih mi abolirali ili zato što smo im pomagali da se profilišu", istakao je on.
U pismu Đilas je naveo da je mnogo godina DS bila "svetionik slobode u Srbiji u kojoj su oni koji danas vladaju, svojom politikom već jednom ugasili njenu budućnost".
"Suviše smo žrtava podneli, da bismo imali pravo da odustanemo i da se ne borimo", rekao je on, istakavši da veruje da je "povratak poverenja u našu politiku, naš najvažniji zadatak".
Đilas smatra da je "jasan i konkretan politički program za to najbolji način", nagIasivši da "Srbija od nas očekuje samo jedno političko obećanje koje glasi - Nema više loših kompromisa".