Vesti
Politika
Dačić se sastao s Radmanovićem
30.01.2013. 12:00
Izvor: b92
Dačić se sastao s Radmanovićem
Sarajevo -- Premijer Ivica Dačić započeo je posetu Sarajevu susretom sa predsedavajućim Predsedništva BiH Nebojšom Radmanovićem.
On će potom učestvovati na regionalnom Forumu o migracijama i azilu.
Na skupu će učestvovati delegacije šest zemalja regiona: Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije, i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM), delegacije EU u BiH, Saveta Evrope i drugih organizacija i institucija.
Premijer Dačić doputovao je u kasno sinoć u Sarajevo. On će kasnije danas razgovarati s predsedavajućim Predsedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, Veća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom i sa specijalnim predstavnikom EU za BiH Piterom Sorensenom.
Dačić je u kratkoj izjavi, koju prenosi agencija Anadolija, rekao da je u Sarajevo došao kao ministar unutrašnjih poslova, ali i istakao da će se ''sastati i sa ostalim kolegama''. ''Pogotovo jer već sledeće nedelje očekujem svog kolegu gospodina Vjekoslava Bevandu u Beogradu'', kazao je Dačić.
Dodao je da u Sarajevu ima samo jednu temu razgovora. ''A to je kako da poboljšamo odnose, kako da budemo praktični i da tražimo zajedničke interese. Mislim da ih imamo puno'', rekao je Dačić novinarima.
Dačić će u 12.15 u zgradi Parlamenta BiH govoriti na konferenciji za novinare.