Vesti
Politika
Nikolić sa Jahjagom u sredu u Briselu
01.02.2013. 20:00
Izvor: RTS
Nikolić sa Jahjagom u sredu u Briselu
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se 6. februara u Briselu sa kosovskom predsednicom Atifete Jahjagom, potvrđeno Tanjugu u Kabinetu predsednika.
U Kabinetu predsednika republike potvrđeno je da će se predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastati 6. februara u Briselu sa kosovskom predsednicom Atifete Jahjagom. Sastanak će, kako je potvrđeno Tanjugu u Kabinetu, biti održan neposredno po povratku predsednika Nikolića iz zvanične posete Turskoj.
Pozivajući se na diplomatske izvore iz Brisela Beta je prenela da će se Nikolić i Jahjaga sastati pod pokroviteljstvom visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, a na sastanku bi trebalo da bude reči o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.
Prema saznanjijma Tanjuga u državnom vrhu Srbije, protokol sastanka Nikolića i Jahjage biće isti kao i prilikom susreta premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija, koji su već četiri puta razgovarali u sedištu evropske administracije.
Taj protokol podrazumeva da će Nikolić i Jahjaga najpre imati odvojene susrete sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, a potom zajedničku radnu večeru.
U državnom vrhu Srbije ističu mogućnost da se razgovara o svim otvorenim pitanjima i temama koje su aktuelne u dijalogu Beograda i Prištine.
"Ideja je da to bude inicijalni susret i upoznavanje. Teme još nisu utvrđene, ali postoji mogućnost da se razgovara o svim otvorenim pitanjima i temama koje su aktuelne u dijalogu Beograda i Prištine", naveo je sagovornik Tanjuga.