Vesti
Politika
Naprednjaci još neće rušiti vlast u Beogradu
06.02.2013. 12:00
Izvor: Blic
Naprednjaci još neće rušiti vlast u Beogradu
Predsednik beogradskog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović rekao je juče da će na narednoj sednici Glavnog odbora naprednjaka biti poznata “konkretna buduća politika SNS o Beogradu”. Prema saznanjima “Blica”, ova najava ne znači i da će članovi SNS razgovarati o rušenju vlasti u prestonici.
- Na odboru ćemo videti koja su to rešenja koja SNS nudi Beograđanima, šta je to bolje što mi imamo. Kada to odredimo, onda ćemo s programom izaći u javnost - naveo je Stefanović.
Promena vlasti u Beogradu tema je medija, ali i političara već nekoliko meseci. Iako su visoki funkcioneri SNS više puta najavljivali da će uskoro doneti odluku da smene Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika i raspuste njegov kabinet, to se još nije dogodilo. Lider te partije Aleksandar Vučić je rekao da će na sledećoj sednici GO biti analiziran rad svih ministara iz SNS, ne dotičući se teme Beograda.

Izbori u beogradskim opštinama
Iako se u medijima pojavila informacija da su iz Ujedinjenih regiona Srbije naložili svim stranačkim odborima u Beogradu da započnu aktivno pripreme za izbore u glavnom gradu, Marko Selaković, portparol te partije, za “Blic” kaže da će zapravo početi pripreme za redovne izbore u opštinama Voždovac i Zemun, koji će biti održani do kraja godine.
- Mi se ne pitamo kada će biti raspisani izbori za Grad Beograd, ali ćemo biti spremni kad se to bude dogodilo - navodi Selaković.
- Nemam informaciju da će biti reči o rušenju vlasti u prestonici - kaže sagovornik “Blica” iz SNS.
Koalicioni partneri DS u Beogradu, koji su istovremeno i u republičkoj vlasti navode da zasada nema govora o smeni Đilasa. U PUPS-u, koji se promenama koalicije u prestonici protivio kažu da im zasad nije stigao takav zahtev.
- Razgovora o tome još nije bilo. Vlast u Beogradu se zasada neće menjati - tvrdi Momo Čolaković, poslanik PUPS.
Predsednik GO Demokratske stranke u Beogradu Aleksandar Šapić kaže za “Blic” da se na svakih 15 dana pokreću priče o promeni vlasti u prestonici.
- Mi ćemo reagovati onog momenta kada se ta inicijativa pokrene u Skupštini Beograda. Sada se bavimo ozbiljnim stvarima i radimo najbolje što možemo u teškoj ekonomskoj situaciji, za šta su nam građani dali mandat - navodi Šapić.