Vesti
Politika
Sindikat policije za reformu službe
08.02.2013. 20:00
Izvor: RTS
Sindikat policije za reformu službe
Nezavisni sindikat policije zalaže se za izbor direktora i reformu službe. Policija bi trebala da se bavi bezbednošću građana i suzbijanjem kriminala, a ne "fabrikovanim aferama", rekao predsednik Predsedništva tog sindikata Goran Radovanović.
Predstavnici Nezavisnog sindikata policije poručili su danas da treba što pre da bude izabran direktor policije i založili se za reformu službi Ministarstva unutrašnjih poslova.
Sindikat smatra da bi policija trebala da se bavi prevashodno bezbednošću građana i suzbijanjem kriminala, što joj je i osnovni posao, a ne "fabrikovanim aferama", rekao je na konferenciji za novinare predsednik Predsedništva tog sindikata Goran Radovanović.
Po njima, direktor policije Milorad Veljović ne ispunjava zakonske uslove za reizbor na tu funkciju, jer je stekao uslove za starosnu penziju.
Taj sindikat tvrdi i da je neophodno "stati na put samovolji" načelnika policijskih uprava, koja, kažu, ugrožava živote policajaca i građana.
Takođe, smatra taj sindikat, premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić nije bio spreman da rukovodi MUP, jer nije izvršio reformu u vrhu policije.
Predsednik tog sindikata Momčilo Vidojević naveo je da se problemi u policiji godinama nagomilavaju, a da loše plate i opremljenost nisu najgori problemi, jer su, kako tvrdi, ugroženi životi policajaca i njihovih porodica.