Vesti
Politika
Sastanak državnog vrha kod predsednika
13.02.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Sastanak državnog vrha kod predsednika
Najviši državni zvaničnici sastaće se danas u 16.30 u Predsedništvu Srbije. Teme sastanka biće Kosovo, razgovori u Briselu, odlazak vicepremijera Aleksandra Vučića u Nemačku i evropske integracije, nezvanično saznaje RTS.
Državni vrh Srbije sastaće se danas u 16.30 u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, nezvanično saznaje RTS.
Teme sastanka državnog vrha biće Kosovo, evropske integracije, zatim predstojeći razgovori premijera Srbije Ivice Dačića sa Hašimom Tačijem u Briselu, kao odlazak delegacije Srbije u Berlin.
U delegaciji predvođenoj prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem biće i Suzana Grubješić i Milica Delević. Oni 20. februara putuju u Nemačku, čiji bi stav mogao da bude presudan za određivanje datuma za početak pregovora o članstvu Srbije u EU.
Premijer Dačić juče je rekao novinarima da, uoči nastavka razgovora sa Tačijem, treba da bude održan sastanak državnog vrha kako bi se utvrdila buduća politika o tom pitanju.
"Od toga nam zavisi da li ćemo dobiti datum za pregovore za članstvo u Evropskoj uniji, da li ćemo dovesti strane investitore. Vlada je donela odluku da ide dalje i siguran sam da će ova vlada ostaviti veoma jak pečat u istoriji Srbije, jer smo na domak ostvarenja ciljeva - da budemo članica EU, a da pri tome mirnim putem odbranimo državne i nacionalne interese", rekao je Dačić.
Predsednik i premijer Srbije sastali su se danas sa delegacijom SPC na čijem čelu je bio patrijarh Irinej.