Vesti
Politika
Jeremića sutra isključuju iz DS
14.02.2013. 12:00
Izvor: Blic
Jeremića sutra isključuju iz DS
Izvršni odbor Demokratske stranke neće biti odložen i biće održan sutra, i ukoliko se nešto ne dogodi u poslednjem trenutku, odnosno ako Vuk Jeremić ne vrati mandat, isključiće ga iz stranke - rekao je za „Blic“ Milan Popović, potpredsednik IO DS.
Nekoliko članova iz vrha stranke za „Blic“ je juče potvrdilo da se neće više otezati sa izbacivanjem Jeremića iako je jedan od najpopularnijih političara DS i sada na poziciji predsednika GS UN. Međutim, to je odbio da potvrdi i sam predsednik IO Dušan Elezović. Nezvanično, jedan broj odbora u Srbiji obavešten je pre dva dana da IO sigurno neće doneti odluku o isključivanju Jeremića iz stranke.
Izbacivanje Jeremića u trenutku kad se on sreće sa svetskim liderima preveliki je zalogaj za demokrate. Jeremić pak, iako već dugo zastupa politiku koja se ne uklapa u okvire demokrata, nije učinio ništa da stranci olakša. Do sada nije poslao ni svoj odgovor.
Za danas je zakazan sastanak Statutarne komisije koja bi trebalo da odluči o žalbi Dušana Petrovića na odluku IO o njegovom isključenju. Odluka Statutarne komisije je konačna instanca u DS, posle koje Petrović više neće biti član DS.