Vesti
Politika
Stranke ratuju saopštenjima o mleku
23.02.2013. 14:00
Izvor: b92
Stranke ratuju saopštenjima o mleku
Beograd -- SNS tvrdi da demokrate namerno šire paniku među građanima u vezi sa mlekom. DS odbacuje optužbe i podseća da problem sa mlekom postoji u celom regionu.
Naprednjaci ocenjuju da je motiv DS-a da "razori domaću poljoprivredu, zarad interesa njihovih prijatelja tajkuna".
"Demokratska stranka uništila je srpske seljake i srpsku poljoprivredu, nadajući se da će tako, podmetanjem afere, svoju osutu stranku moći da podigne nešto iznad cenzusa", navodi se u saopštenju SNS-a.
Naprednjaci tvrde da, dok se "hiljade litara mleka prosipa svakog dana", demokrate "bez imalo stida ne odustaju od uznemiravanja i dovođenja u zabludu javnosti i nastavljaju bezobzirno uništavanje seljaka".
"Demokratska stranka je namerno i planski širila paniku među građanima, kako bi razorila domaću poljoprivredu, zarad interesa njihovih prijatelja tajkuna. Nijedna država u regionu nije podigla toliku paniku i nigde nije toliko seljaka uništeno kao u Srbiji", navodi SNS.
SNS se oglasila povodom izjave portparolke DS Jerkov, koja je sinoć navela da se od SNS očekuje da se čuje samo jedno - zašto je ministar poljoprivrede Goran Knežević "dve nedelje krio" da je mleko koje piju građani štetno za zdravlje.
U saopštenju SNS-a povodom izjave portparolke DS kaže se da su Demokratsku stranku svi napustili, a da su "sami izbacili one koji nisu hteli da odu" kao i da su "jedino, po nekoj čudnoj logici, primili Aleksandru Jerkov, koja se sada oglašava besmislenim saopštenjima".
DS: Građani zaslužuju tačne informacije
Demokratska stranka odbacuje navode naprednjaka, ocenjujući da Vlada Srbije nije odreagovala blagovremeno i adekvatno u vezi sa prisustvom aflatoksina u mleku, nego je počela sa povlačenjem štetnog mleka tek nakon dve nedelje od kad je ono povučeno iz prodaje u regionu.
"Povodom najnovijeg saopštenja Srpske napredne stranke kojim optužuju Demokratsku stranku za širenje panike, ističemo da je očigledno da SNS smatra da je DS toliko moćna stranka da je uspela da raširi paniku i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, jer i u tim zemljama postoji poblem sa mlekom", navodi se u saopštenju DS.
Kako tvrde u DS-u, Vlada Srbije "očigledno smatra da građani Srbije jedini u regionu nisu zaslužili da dobiju tačne i blagovremne informacije o štetnosti mleka, i da umesto njih treba da gledaju političku predstavu u kojoj nesposobni ministar pije mleko pred kamerama, vlada ubeđuje građane da smeju da piju mleko, a istovremeno se ono povlači iz prodavnica".
DS u svom saopštenju traži "odgovornost, a ne politikanstvo" u vezi sa slučajem štetnog aflatoksina u mleku.
Podsetimo, DS i SNS su i juče razmenile oštre optužbe u vezi sa situacijom sa mlekom. Dok su demokrate tražile od ministra Gorana Kneževića da podnese ostavku jer je krio podatke o mleku, naprednjaci su odgovarili da je da Dragan Đilas taj koji treba da podnese ostavku, jer namerno ruši srpskog seljaka.