Vesti
Politika
Srbija očekuje investicije iz Azerbejdžana
25.02.2013. 20:00
Izvor: RTS
Srbija očekuje investicije iz Azerbejdžana
Vlada Srbije priprema projekte koji će u veoma kratkom roku biti predstavljeni azerbejdžanskim investitorima, istakao predsednik Tomislav Nikolić, u razgovoru sa ambasadorom Eldarom Hasanovim i predsednikom azerbejdžanske kompanije "Azvirt". Šest investitora uskoro dolazi u Srbiju, najavio ambasador.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je, u razgovoru sa predsednikom azerbejdžanske kompanije "Azvirt" Kemalom Alijevim i ambasadorom te zemlje u Beogradu Eldarom Hasanovim, da Srbija očekuje nove investicije iz Azerbejdžana.
"Vlada Srbije priprema projekte koji će u veoma kratkom roku biti predstavljeni azerbejdžanskim investitorima", istakao je predsednik Srbije.
Ambasador Hasanov rekao je da šest investitora uskoro dolazi u Srbiju sa ciljem da podrži različite projekte, a da je do sada potpisano više bilateralnih ugovora u oblasti prehrambene industrije.
Nikolić je naveo da su odnosi dve zemlje iskreni i prijateljski, a da je ekonomska saradnja na uzlaznoj putanji, saopštila je Pres-služba predsednika Srbije.
Predsednik je podvukao da, pored ulaganja u infrastrukturu, koju kompanija "Azvirt" radi na visoko profesionalnom nivou, Srbija očekuje i investicije u više projekata u oblasti energetike, poljoprivrede, turizma i infrastrukture.
Predsednik "Azvirta" Kemal Alijev naglasio je da nedavna poseta predsednika Nikolića Azerbejdžanu predstavlja istorijsku prekretnicu u odnosu dve zemlje i da su svi problemi uklonjeni u veoma kratkom roku.
Naš jedini cilj je da posao uradimo besprekorno i u roku, rekao je Alijev i dodao da neprekidno traju radovi koje ta kompanija izvodi na Koridoru 11 i da 120 zaposlenih na tom projektu redovno prima plate.