Vesti
Politika
Oliver Antić u poseti srpskim pritvorenicima u Tribunalu
26.02.2013. 20:00
Izvor: Blic
Oliver Antić u poseti srpskim pritvorenicima u Tribunalu
Hag - Pravni savetnik predsednika Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Oliver Antic započeo je danas posetu srpskim državljanima u pritvorskoj jedinici Međunarodnog tribunala u Sheveningenu.
Antić je najavio da će posetiti sve kojima se sudi i one koji su nepravosnažno osuđeni, uključujući i predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.
On je danas obišao njih 14, dok će sutra posetiti još sedam pritvorenika.
- Ko je učinio nešto, razume se, odgovaraće, ali na nama je da pomognemo u meri u kojoj je to moguće, da vidimo da li je potrebna neka dodatna pomoć u vezi za odbranm, u vezi sa literaturom, uopšte položajem naših osuđenih lica - rekao je juče Antić.
On se juče sastao i sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom sa kojim je razgovarao o mogućnosti poboljšanja položaja državljana Srbije koji su osudjeni ili optuženi pred sudom.
- Imali smo duži razgovor sa tužiocem i njegovim saradnicima. Bio je to razgovor sa pravnom argumentacijom sa naše i njegove strane, da vidimo kako se može poboljšati položaj kako naših okrivljenih, tako i osudjenih lica - rekao je Antić novinarima.
Antić je ocenio da je "razgovor dobro pripremljen, da je protekao dobro i da je tužilac Bramerc bio veoma korektan".
- Mislim da je i on sada video da se neki argumenti moraju uzeti u obzir o kojima se do sada možda nije vodilo računa, ali oni su toliko snažni da je bilo očigledno da će se razmisliti o njima - rekao je Antić.
Planom posete predviđeno je da Antić sutra razgovara sa predsednikom Tribunala Teodorom Meronom.