Vesti
Politika
Pajtić: Vreme je za republičke izbore
05.03.2013. 12:00
Izvor: Blic
Pajtić: Vreme je za republičke izbore
Rezultati dopunskih izbora za tri poslanika u Skupštini Vojvodine govore da je vreme za vanredne republičke izbore, kaže za „Blic“ predsednik vojvođanske vlade i zamenik predsednika Demokratske stranke Bojan Pajtić.
On ocenjuje da socijalisti u Vojvodini gube podršku birača i u opštinama gde su do sada tradicionalno vladali i da DS ima stabilnu i apsolutnu većinu u pokrajinskom parlamentu. Pajtić je poručio SNS i SPS da će 2016. godine ponovo dobiti priliku da izgube pokrajinske izbore.
- Ponovljeni pokrajinski izbori pokazuju da je vreme za vanredne republičke, a ne pokrajinske izbore. DS je gotovo udvostručila svoje rezultate u izbornim jedinicama koje tradicionalno glasaju za naše političke oponente. Izborni rezultati pokazuju dva trenda - jedan je osnaženje DS i tamo gde u maju mesecu nismo uspevali čak ni da uđemo u drugi krug izbora, a drugi trend je prelivanje glasova SPS u SNS - rekao je juče za “Blic” Bojan Pajtić.
Predsednik vojvođanskog SPS Dušan Bajatović zaključio je da su izborni rezultati u Apatinu, Zrenjaninu i Srbobranu otvorili “pitanje legitimiteta takve (vladajuće) političke pozicije DS” i zatražio vanredne pokrajinske izbore.