Vesti
Politika
Dačić: Moguća rekonstrukcija Vlade
05.03.2013. 20:00
Izvor: RTS
Dačić: Moguća rekonstrukcija Vlade
U načelu sam zadovoljan radom Vlade, rekao premijer Ivica Dačić ali i dodao da je spreman na razgovore o rekonstrukciji koju je juče najavio prvi potpredsednik Aleksandar Vučić.
Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je u načelu zadovoljan radom Vlade, ali da je spreman na razgovore o rekonstrukciji koju je juče najavio prvi potpredsednik Aleksandar Vučić.
"Rekonstrukcija je apsolutno moguća", rekao je Dačić novinarima na kraju trodnevne posete Briselu i dodao da je spreman da razgovara o tome.
Naglasio je da očekuje da sve stranke koje čine vladajuću koaliciju naprave analizu rada svojih ministara da bi se potom, ukoliko bude neophodno, izvšile promene u određenim resorima.
"Mislim da je Vlada u celini dobro radila, ali uvek može bolje", rekao je premijer odgovarajući na pitanje koliko je on lično zadovoljan radom ministara iz svoje stranke, dodajući da treba preduprediti krizu umesto da se stalno bavimo njihovim rešavanjem.
Dačić je ukazao da je najveći problem sadašnje vlasti to što građani mnogo od nje očekuju, što nije bio slučaj neposredno nakon izbora.
"Sada je lestvica podignuta i mi moramo da odgovorimo na izazove", rekao je premijer.
Kada je reč o izmenama Ustava koje je najavio predsednik Tomislav Nikolić, Dačić je rekao da će se i ta tema uskoro naći na dnevnom redu.
"Pošto je naš Ustav teško promeniti, ako se ide na promene to mora da bude deo ozbiljnog paketa i potreban je ako ne konsenzus, onda što veća saglasnost političkih stranaka", zaključio je Dačić.