Vesti
Politika
Veljović o prioritetima policije
08.03.2013. 20:00
Izvor: RTS
Veljović o prioritetima policije
Prioritet policije će biti borba protiv kriminala i korupcije i rad na ispitivanju 24 sporne privatizacije, rekao direktor policije Milorad Veljović dodajući da očekuje da ti predmeti budu završeni do kraja godine. Nikad nisam imao problema sa Ivicom Dačićem, istakao Veljović.
Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da će prioritet policije u narednom periodu biti borba protiv kriminala i korupcije i rad na ispitivanju 24 sporne privatizacije i da očekuje da ti predmeti budu završeni do kraja godine.
Veljović je na prvoj konferenciji za novinare nakon što je ponovo izabran na funkciju direktora policije rekao da je policija preuzela obavezu ispitivanja tih privatizacija i poručio da u tom radu neće biti pošteđenih ni privilegovanih.
Rekao je da očekuje da će do kraja godine ti predmeti biti završeni, ne želeći da prejudicira rezultate rada na njima.
Jedan od prioriteta njega kao direktora policije i Ministarstva unutraštnjih poslova jeste da odbegli narko-bos Darko Šarić bude priveden pravdi.
Veljović je napomenuo da se za Šarićem intenzivno traga i da postoje izvesna saznanja i napredak, ali da ne želi da o tom slučaju ništa prejudicira.
Prema njegovim rečima, prioritet će biti i da policija bude što bolje opremljena i obučena.
Veljović je poručio da je njegova obaveza i da će nadalje raditi na depolitizaciji policije i da ona bude što više odvojena od politike.

Nisam u sukobu s Dačićem
Direktor policije istakao je da sa premijerom Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem nikada nije imao problema.
"To što je neko van direkcije policije, van Ministarstva unutrašnih poslova, a možda i u okviru ministarstva i policije, pokušao da pravi veštački sukob, to je problem tih ljudi i to će vrlo brzo isplivati", dodao je Veljović.
Upitan o spekulacijama da je bilo političkim pritisaka u vezi sa izborom direktora policije, Veljović je napomenuo da na njega nije vršen bilo kakav pritisak, a da on sam sigurno nije pokušavao da lobira u vezi sa bilo čim.
Veljović je zahvalio onima koji su imali poverenja u njega i u to da može da nastavi da obavlja posao direktora policije u interesu građana.
Na pitanje u vezi sa dugotrajanim procesom izbora direktora, Veljović je rekao da je to ipak mesto koje zaslužuje da se "ne lomi preko kolena".
Veljović je naveo da je njegov posao da policija i direkcija policije budu ti koji će doprineti da Ministarstvo unutraših polsova bude najbolje ministarstvo i ima poziciju i ulogu koja mu pripada.
"Ako ja radim dobro svoj posao sigurno će i ministar biti dobar. Ako ja i direkcija policije ne radimo dobro svoj posao onda smo svi u problemu, a pre svega ja", istakao je Veljović.
Direktor policije je poručio da će policija raditi po zakonu, a novinarima da će se potruditi da saradnja bude podignuta na još viši nivo i da će policija uvek biti otvorena za javnost jer nema šta da krije.