Vesti
Politika
Nikolić: Možda ponuda bude neprihvatljiva
11.03.2013. 20:00
Izvor: Akter
Nikolić: Možda ponuda bude neprihvatljiva
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je pred sastanak državnog vrha sa Ketrin Ešton u Briselu da je moguće da će Beogradu biti ponuđen "apsolutno neprihvatljiv papir"
"Ako nam ponude papir koji je prepis zakona koji su u međuvremenu doneti u Prištini, bez ikakvog razmišljanja o tome šta su prava Srbije, ako iz tog papira bude jasno da oni bezmalo priznaju Kosovo kao državu, a o Srbiji ne vode računa, onda znači da nas EU ipak neće u svom sastavu", kazao je Nikolić novinarima.
Predsednik Srbije je objasnio da pretpostavlja da će najvišoj delegaciji Beograda biti ponuđen "papir" čiji je nacrt on video i za koji ističe da je neprihvatljiv, ako ne bude izmenjen.
Po Nikolićevim rečima, Beograd je u poslednjih skoro godinu dana otvorio "mnogo puteva, svesni toga da može da se desi da nas neko postavlja pred ultimatum". "Srbija nikad nije podnosila ultimatume", poručio je predsednik Nikolić.
Kako je istakao, taj papir "ne može da bude prihvaćen ni zato što je Skupština donela svoju Rezoluciju kojom je opredelila ponašanje Srbije u odnosu na razgovore i pregovore" u Briselu.