Vesti
Društvo i ekonomija
Do kraja meseca ugovor sa Al Dahrom
11.03.2013. 20:00
Izvor: Akter
Do kraja meseca ugovor sa Al Dahrom
Mlađan Dinkić izjavio je u Skupštini Srbije da će do kraja meseca biti potpisan obvezujući ugovor sa kompanijom Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata
Dinkić je u Skupštini Srbije obrazlažući Sporazum o saradnji sa UAE, rekao da predugovor sa kompanijom Al Dahra predvidja 400 miliona dolara ulaganja u poljoprivredu u Srbiji.
Predviđena su i zajednička ulaganja, kao i menadžment UAE u osam kombinata, gde je raskinuta privatizacija i koji su u dugovima od oko 30 miliona evra.
"Taj posao će doneti državnom budžetu transakciju do 100 miliona evra", rekao je Dinkić i dodao da će dodatnih 200 miliona evra biti uloženo u osposobljavanje sistema za navodnjavanje, kupovinu opreme i obrtnih sredstava.
Dinkić je rekao da su razgovarali i o tome da se poljoprivrednicima odobre dugoročna sredstva za kupovinu opreme i od ukupnmog fonda deo će biti namenjen za te kredite.
Dinkić je rekao da je sa UAE zaključen je i sporazum u oblasti odbrambene industrije koji predvidja ulaganja od 220 miliona dolara, a UAE žele da ulažu uglavnom u istraživanje i razvoj.