Vesti
Politika
Aleksandra Jerkov savetnica Pajtića
15.03.2013. 20:00
Izvor: Blic
Aleksandra Jerkov savetnica Pajtića
Novi Sad - Portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov nova je savetnica predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića.
Ona je na savetničko mesto postavljena početkom marta rešenjem Pokrajinske vlade koje je objavljeno u "Službenom listu APV", prenosi danas novosadski "Dnevnik".
Ranije je, krajem januara, za savetnika predsednika vojvodjanske vlade postavljen Saša Vukadinović, koji je između 2008 i 2012. godine bio direktor Bezbednosno informativne agencije.
Aleksandra Jerkov je članica Predsedništva DS-a i portparolka te stranke, a donedavno je bila republička poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednica Skupštine grada Novog Sada i odbornica LSV-a u gradskom parlamentu.
Ostavke na te funkcije podnela je u januaru, kada je napustila LSV i prešla u DS.
Kako je tada obrazložila, u DS-u je videla širi front za borbu za sve ciljeve za koje se borila. Negirala je da je u svadji sa šefom LSV-a Nenadom Čankom i navela da ne misle više isto o važnim političkim pitanjima.
DS i LSV su, uz Savez vojvodjanskih Mađara, u koalicionoj Vladi Vojvodine, koju podržava i Liberalno demokratska partija.