Vesti
Politika
Pantić: Vlada Srbije neće učiniti više nijedan ustupak
18.03.2013. 20:00
Izvor: S Media
Pantić: Vlada Srbije neće učiniti više nijedan ustupak
Prognozirajući rezultate sledećih faza pregovora Beograda i Prištine, Pantić je izrazio sumnju u spremnost kosovskih Albanaca na saradnju, kao i u nepristrasnost EU, ali je naglasio da Srbija čvrsto stoji iza svojih zahteva.
"Siguran sam da pregovarački tim Srbije neće pristati na rešenje da imamo zajednicu srpskih opština, a da ona nema nikakva zakonodavna i izvršna ovlašćenja", rekao je zamenik direktora vladine Kancelarije za Kosovo Krstimir Pantić.
Navodeći da nije optimista pred nastavak pregovora 20. marta, Pantić je objasnio da imajući u vidu činjenici da su na strani Prištine i SAD i dobar deo EU smatra da Priština neće biti spremna da načini neki značajniji kompromis.
Pantić smatra da EU nije nepristrasna, već da čini sve da Kosovo izgradi institucije i da se njihove nadležnosti prenesu i na sever Kosova.
Na pitanje kako gleda na to što su se predsednik i premijer Srbije sa različitim utiskom vratili iz Brisela, Pantić je rekao da je predsednik Tomislav Nikolić po prirodi optimista, ali da je Ivica Dačih šest puta razgovarao sa Tačijem i da bolje poznaje mentalitet i namere kosovskih Albanaca i njihovu nespremnost da idu ka kompromisu i dodao da u vrhu vlasti vlada apsolutno jedinstvo.