Vesti
Politika
Vučić na sednici Vlade: U Briselu nam nisu dali nikakvu šansu da prihvatimo papir
21.03.2013. 20:00
Izvor: Blic
Vučić na sednici Vlade: U Briselu nam nisu dali nikakvu šansu da prihvatimo papir
Srbiji u Briselu nisu dali ni jedan odsto šanse da prihvati papir koji je ponuđen, jer niko osim srpske strane nije pokazao spremnost za bilo kakav ustupak – ovo je Aleksandar Vučić, između ostalog, poručio ministrima na današnjoj sednici Vlade Srbije.
„Blic“ , zahvaljujući izvoru u Nemanjinoj 11, ekskluzivno prenosi deo obraćanja prvog potpredsednika Vlade ministrima.
- Vi, svi članovi Vlade, znate da jesmo i koliko jesmo, posvećeni dobijanju datuma i EU integracijama. Pročitaću vam deo predloga koji smo dobili i jedino što mogu da vam kažem je da, na žalost, niko osim nas nije pokazao spremnost da napravi bilo kakav ustupak ili kompromis, što nama nije pružilo apsolutno nikakvu šansu da ponuđeno i prihvatimo - rekao je Vučić ministrima i poručio da Srbija ne odustaje od evropskog puta.
- Nastavićemo svoj evropski put. Nadam se da ćemo moći da postignemo dogovor sa Prištinom, ali pred naš narod ne možemo da izađemo praznih ruku. Uostalom, niko od nas se u politici nije rodio, a ja lično, u njoj svakako neću ni umreti. Ne moram ovim poslom ni da se bavim, ali želim da znate da nam nisu dali ni jedan posto šanse da papir prihvatimo - poručio je prvi potpredsednik Vlade.
Vučić je predsedavao današnjom sednicom Vlade, pošto je premijer Ivica Dačić na putu za Njujork gde treba da se pojavi na sednici Saveta bezbednosti posvećenoj Kosovu .