Vesti
Politika
SPS: Nema razloga da Vučić zameni Dačića
24.03.2013. 14:00
Izvor: Novi magazin
SPS: Nema razloga da Vučić zameni Dačića
Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović rekao je da nema razloga da lider SNS Aleksandar Vučić na mestu predsednika Vlade Srbije zameni predsednika socijalista Ivicu Dačića.
Potpredsednik SPS se usprotivio inicijativama za raspisivanje prevremenih republičkih izbora i ocenio da Srbija "nema vremena za izbore", jer bi to značilo da bi država "tavorila još godinu dana".
"Naš većinski koalicioni partner je politički agresivniji, možda i aktiviniji, izlaze sa više marketinga u javnu sferu političkog života nego što to čini SPS. Uz to, uvek je veći partner savijao šiju manjem. Ali mi imamo strateško partnerstvo i cilj da Srbiju učinimo boljom", rekao je Bajatović za novosadski Dnevnik. On se založio za produženje Zakona o lustraciji i dodao da pod njegov udar treba da dođu i oni koji su se "obogatili na štetu naroda". Bajatović je rekao da dejstvo Zakona o lustraciji ne treba samo produžiti, nego i proširiti. "Lustracijom moraju da budu obuhvaćeni i svi oni koji su krali u privatizacijama, u okviru svojih stranaka ili lopovskih udruženja, ili su pomogli raznim lobističkim grupama da se obogate na štetu ovog naroda, i za to bili itekako dobro plaćeni. E, svi ti takođe moraju biti lustrirani", poručio je Bajatović.