Vesti
Politika
Počeo sastanak državnog vrha o Kosovu
25.03.2013. 20:00
Izvor: Blic
Počeo sastanak državnog vrha o Kosovu
Predstavnici državnog vrha okupili su se danas oko 16.30 sati na konsultacijama uoči osme runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, 2. aprila
Na sastanak u Kabinetu predsednik Srbije Tomislava Nikolića stigli su premijer Ivica Dačić, vicepremijer Aleksandar Vučić, potpredsednica vlade za evropske integracije Suzana Grubješcih, direktor Kancelarije za Kosovo i Meothiju Aleksandar Vulin i savetnik predsednika Marko Đurić.
Novinari ispred zgrade Predsedništva uočili su da je u zdanje na Andrićevom vencu stigao i ministar gradjevinarstva i urbanizna Velimir Ilić, ali nije poznato da li je učesnik sastanka.
Nije poznato da li je još neki učesnik sastanka ranije stigao u Predsedništvo.
Sastanak se održava iza ztvorenih vrata.
Sastanak je sazvan posle 7. runde dijaloga u Briselu, na kojoj je ponuđen non-pejper neprihvatljiv za Srbiju.
Vicepremijer Vučić izjavio je juče da očekuje da Srbiji 2. aprila bude ponudjeno "bar nešto", pošto joj u prethodnoj "nije bilo ponudjeno ništa".
"Mi smo ponudili mnoge ustupke, koncesije i kompromise a zauzvrat smo dobili ništa. Očekujemo ako ne mnogo onda bar nešto od druge strane", poručio je Vučić.
Premijer Dačić ocenio je da Srbija mora dobro da odmeri snage i realnu politiku koju će da vodi.
Dačić je ponovio da Srbija insistira na zajednici srpskih opština koja će imati odredjenu ulogu i neće se svoditi na protokol i da se rešenje ne može tražiti u standardnim formama.
On je dodao i da visoka predstavnica EU Ketrin Ešton želi da se dijalog Beograda i Prištine završi pre podnošenja njenog izveštaja 16. aprila.