Vesti
Politika
Nikolić upoznao Forbsa sa investicionom klimom u Srbiji
26.03.2013. 20:00
Izvor: Blic
Nikolić upoznao Forbsa sa investicionom klimom u Srbiji
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je potpredsedniku izdavačke kompanije "Forbs" Kristoferu Forbsu predstavio niz komparativnih prednosti koje Srbija pruža stranim investitorima, objasnivši da je više od dve decenije neopravdano predstavljana stranoj javnosti, a pogotovo u SAD, kao loša zemlja.
Forbs je rekao predsedniku Nikoliću da će uraditi sve u svojoj moći da predstavi Srbiju iz drugog ugla, kao i da će objasniti potencijalnim investitorima koje sve mogućnosti američkoj poslovnoj zajednici nudi Srbija, saopštila je pres-služba predsednika Srbije.
"Istina je da ne postoje dobre ili loše države, dobri ili loši narodi", rekao je Nikolić, i dodao da je do sada malo ili gotovo ništa urađeno da se Srbija predstavi na pravi način.
"Svi naši napori su usmereni ka tome da pokrenemo privredu i u tom smislu mi smo potpuno spremni za američki biznis", rekao je Nikolić, objasnivši da su prednosti Srbije izuzetno kvalitetna radna snaga, povoljan geografski položaj i različite mogućnosti u oblasti poljoprivrede, energetike i rudarstva.