Vesti
Društvo i ekonomija
Sertić: Za dva-tri meseca konkretni rezultati novog rukovodstva Privredne komore
29.03.2013. 20:00
Izvor: Blic
Sertić: Za dva-tri meseca konkretni rezultati novog rukovodstva Privredne komore
Novi predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić najavio je danas da će novo rukovodstvo te komore u roku od dva do tri meseca imati vrlo konkretne rezultate, a da će apsolutni imperativ u tom periodu biti reforma komorskog sistema.
- Apsolutni imperativ je reforma komorskog sistema, da bismo pomogli privredi i napravili korake prema vladi i da bi glas privrede bio jači moramo unutrašnji deo komorskog sistema reformisati. To znači na jednom nivou menadžerski deo, operativnosti, servisi prema privredi moraju da budu kvalitetniji, mora da se sinhronizuje celo područje rada PKS i regionalnih komora - rekao je Sertić za RTS.
Uz napomenu da su mala i srednja preduzeća najefektniji deo privrede u celoj Evropi i svetu, Sertić je kazao da će jedan od prioriteta biti njihovo izjednačavanje u odnosu na velike sisteme.
- Mala i srednja preduzeća kod nas do sada nisu imala dovoljno snažan glas. U narednom periodu ćemo gledati da to izjednačimo, jednak glas će imati i mala preduzeća i veliki sistemi, to je naša obaveza - rekao je Sertić.
Upitan za saradnju sa vladom, Sertić je dodao da je ideja novog rukovodstva PKS da ta komora dobije veći integritet i autoritet od strane privrede i da će od tog momenta moći da poveća uticaj na državne organe.
- Trenutno komorski sistem i utiče i radi sa resornim ministarstvima, ali taj uticaj treba da bude značajniji i veći - kazao je Sertić.
Jedan od zadataka, kako je najavio, u narednom periodu biće i podizanje konkurentnosi naših preduzeća na nivo na koji na njih neće uticati svetska ekonomska kriza.