Vesti
Politika
Vučić: Ne prihvatamo sopstveno ukidanje
09.04.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Vučić: Ne prihvatamo sopstveno ukidanje
Belgija podržava Srbiju na putu ka EU, kaže vicepremijer ove zemlje, a prvi potpredsednik Vlade navodi da je Srbija spremna za nastavak dijaloga, ali ne i za sopstveno ukidanje.
Vicepremijer Belgije Didije Rejnders istakao je danas na sastanku sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem da potpuno podržava da Srbija što pre dobije datum za početak pregovora o članstvu i naglasio da Belgija i EU moraju da budu sigurne da Beograd može da reši probleme sa Prištinom.
Vučić je u razgovoru sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Belgije poručio da je Srbija spremna da ispuni odluke iz zaključaka Evropskog saveta kao i na nastavak dijaloga sa Prištinom u cilju iznalaženja dugoročnog i sprovodivog rešenja, ali da nikada neće prihvatiti sopstveno ukidanje.
Sagovornici su zaključili da su bilateralni odnosi dve zemlje na visokom nivou ali da postoji prostor za dalje unapređenje, kroz potpisivanje sporazuma i kroz jačanje parlamentarne saradnje, saopšteno je iz kabineta prvog potpredsednika Vlade Srbije.
"Neophodno je da se okrenemo modernizaciji zemlje i izgradnji budućnosti, kao i stvaranju povoljne klime za strane investicije. Važno je poboljšati ekonomsku saradnju, uz što veće prisustvo belgijskih kompanija na srpskom tržištu", naglasio je potpredsednik srpske vlade.