Vesti
Politika
Dačić: Vulin će sprovoditi politiku Vlade Srbije
28.05.2013. 20:00
Izvor: Blic
Dačić: Vulin će sprovoditi politiku Vlade Srbije
Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da misli da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju na čelu sa Aleksandrom Vulinom, koji se protivio sporazumu s Prištinom, sprovoditi odluke Vlade Srbije o tom dokumentu.
"Mislim da neće biti problema, u smislu sprovodjenja odluka Vlade Srbije (o implementaciji sporazuma dogovorenog sa Prištinom), sve ono što vlada učini mislim da će i Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vulin sprovoditi", kazao je Dačić novinarima u Palati Srbija.
Vulin je podneo ostavku nakon parafiranja sporazuma s Prištinom 19. aprila i izrazio rezerve prema tom dokumentu. Njegov povratak na čelo Kancelarije tražili su peticijom kosovski Srbi koji se protive sporazumu, a vlada je u nedelju odbila Vulinovu ostavku.
Dačić je rekao da svako ima pravo na svoj lični stav, dodavši i da je Vulin bio korektan i podneo ostavku jer je smatrao da se to (sporazum) ne slaže sa njegovim pogledom na situaciju.
"Srbi na Kosovu i Metohiji imaju poverenja u njega, vlada nije imalan primedbe na njegov rad, a ni ja takodje, mislim da je bio jedan od onih koji su se najviše borili za naše interese u Briselu", kazao je Dačić.
Niko od nas ne sprovodi ovde svoju ličnu politku, pa ni Alkesandar Vulin, dodao je predsednik Vlade Srbije.