Vesti
Politika
Vučić: Srbija je spremna za datum
03.06.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Vučić: Srbija je spremna za datum
Prvi potpredsednik Vlade izjavio u razgovoru sa ministarkom pravde Austrije da je Srbija ispunila sve uslove za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU.
Aleksandar Vučić je istakao i da je Srbija spremna za otvaranje poglavlja 23. i 24. koja se tiču vladavine prava i pravosuđa.
On je naglasio da bi pomoć Austrije u oblasti obuke tužilaca i pravnih eksperata bila dragocena, posebno u borbi protiv privrednog kriminala, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.
Kako je saopšteno posle susreta, austrijska ministarka je takođe izrazila spremnost Austrije da pomogne Srbiji u pripremi i obuci pravnih stručnjaka.
Ministarka Karl i Vučić takođe su zaključili da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i posebno istakli neophodnost daljeg jačanja ekonomske saradnje kroz ulaganja austrijskih investitora u srpsku privredu, dodaje se u saopštenju.
Ministarka kaže da Austriju raduje briselski sporazum Beograda i Prištine i najavila da će se vlada u Beču potruditi da Srbija krajem meseca dobije datum početka pregovora o članstvu u EU.
"Raduje nas što Srbije ide dosledno u pravcu EU, stoga ćemo se angažovati po tom pitanju kako bi tokom ovog meseca bio saopšten datum početka pregovora", rekla je austrijska ministarka na konferenciji za novinare posle sastanka sa ministrom pravde Srbije Nikolom Selakovićem.
Austrijska ministarka razgovarala je i sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.