Vesti
Politika
Stefanović sazvao vanrednu sednicu parlamenta za 11. jun
05.06.2013. 20:00
Izvor: Blic
Stefanović sazvao vanrednu sednicu parlamenta za 11. jun
Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović sazvao je za utorak, 11. jun, vanredno zasedanje parlamenta sa 18 tačaka dnevnog reda, među kojima je set zakona iz oblasti obrazovanja, saopšteno je danas iz skupštine.
Na dnevnom redu je Predlog zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, Predlog zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, Predlog zakona o obrazovanju odraslih, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o učeničkom i studentskom standardu.
Pored toga, raspravljaće se i o Predlogu zakona o dopuni Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o inovacionoj delatnosti, Predlogu zakona o zaštiti topografija poluprovodničkih proizvoda.To su predlozi koje je podnela Vlada Srbije.
Na dnevnom redu je i Predlog rezolucije o zakonodavnoj politici, koji je podnela grupa od 25 poslanika.
Pred poslanicima je i više međunarodnih sporazuma: Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Turske o saradnji u oblasti poljoprivrede, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Crne Gore o saradnji u oblasti veterine.
Raspravljaće se i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Crne Gore o međusobnom priznavanju i prihvatanju dokaza o ispunjenosti propisanih uslova o hrani i hrani za životinje biljnog, mešovitog/kombinovanog porekla.
Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Crne Gore o saradnji u oblasti zdravstvene zaštite bilja, koje je podnela vlada.
Na dnevnom redu je rakođe Predlog odluke o razrešenju člana Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje i Predlog odluke o razrešenju člana Nacionalnog prosvetnog saveta, koje je podneo Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine Srbije.
Takođe, pred poslanicima je i Predlog odluke o razrešenju i imenovanju zamenika člana Republičke izborne komisije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka, Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podneo predsednik Stefanović.
Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora, koji je podnela Poslanička grupa Liberalno demokratska partija, takođe je na dnevnom redu.
Stefanović je sednicu sazvao na zahtev 134 poslanika.