Vesti
Politika
LDP: Politika sa vizijom i više ozbiljnosti i odgovornosti
20.06.2013. 20:00
Izvor: Blic
LDP: Politika sa vizijom i više ozbiljnosti i odgovornosti
Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović poručio je danas na završnom mitingu te stranke u Zaječaru da je Srbiji potrebna politika sa vizijom i da je za rešavanje sveopšte krize u kojoj se zemlja nalazi potrebno mnogo više ozbiljnosti i odgovornosti kako političara, tako i svih ljudi.
Jovanović je naveo da je tačno da je zemlja ekonomski propala, ali i da je propala i moralno, kulturno i sportski, kao i da je mnogo demagogije i politikanstva i u Zaječaru.
Lider liberala je istakao da je Srbija danas potpuno razorena zemlja i da se ne sme čekati još deset godina da bi se prihvatilo ono što se danas dešava.
On je dodao i da je danas više nego ikad jasno da je evropska budućnost zemlje posao kome treba da posvetimo živote, da je jasno koliko je visoka cena plaćena za zablude u prošlosti i bežanje od istine, kao i da politike koje su se u prošlosti vodile politike nemaju budućnost.
"Posebno mi je žao što je Zaječar podelio sudbinu te neodgovorne politike i što godinu dana nakon prethodnog glasanja opet izlazimo na izbore i tako dokazujemo nezrelost i neozbiljnost političara i politike koji opet traže podršku za sebe“, rekao je Jovanović.
Buduća zaječarska vlast, kako je istakao, mora biti vlast koja će trajati četiri godine, koja će se dogovoriti sa svakim čovekom u tom gradu i raditi za svakog čoveka, bez obzira na to za koga je glasao.
Potrebna je vlast koja će na tom dogovoru doći do odgovora na pitanje šta je budućnost Zaječara. Treba da stvorimo svoju Evropu među nama tako što ćemo razdvojiti rad od nerada, poštenje od nepoštenja, istinu od laži, ceniti one koji znaju, rekao je lider LDP-a.
Jovanović je Zaječarcima poručio da je LDP kandidovala najbolje što ima, sa jasnom idejom da Zaječaru omogući da se razvija.
Kandidat LDP-a za gradonačelnika Zaječara Nenad Ristović rekao je da su "razni politikanti dolazili u Zaječar nudeći programe o kojima pričaju već deset godina, a od kojih ništa nisu sprovodili".
LDP, kako je dodao, interesuje da počne da rešava probleme, od kojih je prvi očuvanje radnih mesta i otvaranje novih.