Vesti
Politika
Dačić: Neće biti "seče knezova"
09.07.2013. 20:00
Izvor: RTS
Dačić: Neće biti "seče knezova"
Nije isključena mogućnost "rotacije nekih ministarstava SPS i SNS", ali o tome još nije razgovarano, rekao premijer Dačić. Premijer poručio da neće biti "seče knezova". Ministar finansija Mlađan Dinkić rekao da će kada bude postignut dogovor o rekonstrukciji o tome mediji biti obavešteni.
Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić nije isključio mogućnost "rotacije nekih ministarstava SPS i SNS", iako, kako je naglasio, o tome još nije razgovarano.
"Postoji mogućnost da se to uradi, ali to podrazumeva promenu koalicionog sporazuma", rekao je Dačić novinarima posle otvaranja nove fabrike "Gorenja" u Valjevu.
Dačić je rekao da se na prvom sastanku posvećenom rekonstrukciji govorilo o ciljevima koje Vlada treba da ostvari posle rekonstruisanja, i objasnio da će upravo ti ciljevi biti tema tokom ove sedmice.
Glavni ciljevi u budućem radu Vlade biće, prema njegovim rečima, ubrzanje pregovora o članstvu u EU i samo članstvo Srbije, kao i borba protiv nezaposlenosti.
Naredne nedelje stranački organi će predložiti personalne promene, a poslednje nedelje jula o tome će biti razgovora u vladi i parlamentu.
Dačić je poručio da neće biti "seče knezova" i nije odgovorio na pitanje ko će od ministara biti zamenjen, istakavši da je najveća odgovornost na šefovima stranaka koje čine koaliciju.
"Još nismo stigli u fazu da o tome razgovaramo, ali defenitivno se nećemo svađati", rekao je premijer.
Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da o rekonstrukciji Vlade sada razgovara s partnerima u Vladi Srbije.
Dinkić je na otvaranju fabrike u Valjevu rekao i da će kada bude postignut dogovor o rekonstrukciji mediji o tome biti obavešteni.
Upitan da li je tačno da će Srbija povući ekonomske diplomate, Dinkić je odgovorio da to pitanje nije u nadležnosti Ministarstva finansija već da je to pitanje za ministra Rasima Ljajića.