Vesti
Politika
Jedinstvena Srpska lista na izborima na KiM
15.07.2013. 20:00
Izvor: Akter
Jedinstvena Srpska lista na izborima na KiM
Jedinstvena Srpska lista na izborima na KiM značajno bi osnažila buduću Zajednicu srpskih opština, izjavio Milovan Drecun
Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) i Šef skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun izjavio da:
“SNS će odrediti svoj stav po pitanju jedinstvene liste. Da li je moguće animirati srpski narod na KiM da izađe na izbore zavisi od toga kako se vidi situacija koja će se stvoriti posle izbora”, rekao je on novinarima u Skupštini Srbije.
Kako je Drecun istakao, državna politika se zasniva na formiranju Zajednice srpskih opština koja treba da bude temelj na kome će budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji biti izgrađena.
“Ako nemamo učešće Srba na izborima, Zajednica srpskih opština i ako bude formirana neće imati potrebnu snagu. Imaćemo neku vrstu dvovlašća, jer Srbija mora posle ovih izbora da zaustavi dalji rad naših sadašnjih institucija na KiM uključujući i sadašnje opštine, da prenese imovinu i finansira Zajednicu srpskih opština”, smatra Drecun.
On je naglasio, da će biti veliki problem ako u toj zajednici budu sedeli ljudi koji kao i do sada brinuli više o interesima Prištine, nego o interesima srpskog naroda.
„Mislim da će biti na svakom pripadniku srpskog naroda koji živi na KiM da sam razmisli o budućnosti i da odluči da li treba da izdaje na izbore“, dodao je Drecun.
On je ukazao da je primena Briselskog sporazuma veoma bitna za perspektivu srpskog naroda na KiM i stvaranja uslova da Srbija može da ubrza njegov ekonomski razvoj.