Vesti
Politika
Dačić i Tači sutra u 14. rundi
23.07.2013. 20:00
Izvor: Press
Dačić i Tači sutra u 14. rundi
U Briselu će sutra biti održana 14. runda dijaloga predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, a glavne teme biće lokalni izbori na Kosovu i formiranje Zajednice srpskih opština.
Kako je najavio premijer Srbije Ivica Dačić, sa njim u Brisel putuju i vicepremijer Aleksandar Vučić, savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić, šef kancelarije za KiM Aleksandar Vulin i ministar pravde Nikola Selaković.
Iz Brisela još nema zvanične najave, ni satnice razgovora.
"Razgovaraćemo o izborima, kandidovanju lista, sprovođenju izbora, statusnoj neutralnosti, formiranju zajedice srpskih opština, o svemu onome što je jako važno", rekao je Dačić uoči sastanka.
Kako je dodao, sutra ujutro, pre nastavka dijaloga, trebalo bi da se sastanu radne grupe za telekomunikaciju koje će takođe pokušati da postignu dogovor.
Prethodna runda dijloga održana je 8. jula. Dačić je tada, posle petosatnih razgovora sa delegacijom iz Prištine ocenio da je bilo napretka, ali da o mnogim spornim pitanjima tek treba da se razgovara.