Vesti
Politika
Nikolić: Srbija u teškom položaju zbog uslovljavanja
30.07.2013. 20:00
Izvor: Blic
Nikolić: Srbija u teškom položaju zbog uslovljavanja
Beograd - Predsednik Tomislav Nikolić ocenio je danas da je Srbija na evropskom putu uslovljena "tendenciozno izmenjenim" sprovodjenjem dogovora s Prštinom i brzom organizacijom izbora na Kosovu, saopštila je pres služba predsednika posle susreta Nikolića i generalnog sekretara Kancelarije UN u Beogradu Pitera Djua.
Nikolić je, kako se navodi, "podvukao značaj UN za Srbiju i izrazio žaljenje što uloga te organizacije nije snažnija na Kosovu i Metohiji".
Predsednik Srbije je, dodaje se, "istakao veoma tešku poziciju Srbije, s obzirom na to da je na evrpskom putu uslovljena tendenciozno izmenjenom implementacijom dogovora sa Prištinom i veoma brzom organizacijom izbora na Kosovu i Metohiji".
Nikolić je takodje naglasio da je najvažniji cilj rukovodstva Srbije zaštita srpske zajednice i omogućavanje boljeg života građana u pokrajini, dodaje se u saopštenju.
Piter Dju je rekao da će se potruditi da uloga UN bude aktivnija i preneo Nikoliću "podršku generalnog sekretara Ban Ki Muna viziji i odlučnosti predsednika Tomislava Nikolića i Vlade Srbije na rešavanju najvažnijih pitanja".
Dju je, kako se dodaje, izrazio očekivanje da će Srbija u veoma kratkom roku postati deo Evropske unije.